Een geweldig cadeau – Guido van Genechten

Lieve lezers,

De laatste tijd kreeg ik weer veel vragen naar kinderboekjes. Daarom speciaal voor jullie weer een recensie van een kinderboekje (en er komen er nog meer aan).

Titel: Een geweldig cadeau
Auteur: Guido van Genechten
Verschenen:  september 2013
Pagina’s: 26
Uitgever: Uitgeverij ClavisSchermafbeelding 2015-07-14 om 15.52.21Koop bij bol.com

Op een mooie dag in mei krijgt Olifantje van mama en papa een cadeautje. ‘Het is een piepsie-poepsie-potje,’ zegt papa. Maar waar dient dat voor? Is het een grote drinkbeker? Of het stuur van een racewagen? 
Uiteindelijk komt Olifantje er wel achter …
Olifantje krijgt van papa en mama een vreemd cadeautje… Een potje.. Maar wat is een potje? Is het een soort hoed? Is het een bak om uit te drinken? Wat is het? Olifantje weet het niet zo goed.. Wat moet hij doen met dit cadeautje. Gelukkig weten papa en mama het wel!

IMG_4033

Het eerste wat me opviel aan dit boekje is dat het lekker groot is en kleurrijk. Het boek heeft stevig papier en een mooie harde kaft die ook nog een lekker aanvoelt. De tekeningen in het boek zijn zoals we van Guido gewent zijn prachtig en kleurrijk.
Het taalgebruik is lekker simpel en er staat niet te veel tekst in waardoor het voor kinderen van meerdere leeftijden lekker makkelijk te begrijpen is.

Het boekje zelf is erg grappig. Olifantje krijgt een potje maar heeft geen idee wat het is. Deze keer heb ik het boekje gelezen met een jongetje van 1,5 en een meisje van 2. Het meisje heeft het al 1 keer op het potje gedaan dus voor haar was het wel duidelijk wat een potje is. Haar blikken bij wat Olifantje allemaal dacht van het potje waren dan ook onbetaalbaar. Er was verbazing en vooral verontwaardiging vanaf te lezen.
Ook het jongetje van 1,5 jaar heeft al wel eens op het potje gezeten natuurlijk snapte hij nog niet helemaal wat de bedoeling was maar zat wel vol interesse naar het boekje te kijken. Want wat was dat Olifantje nu allemaal aan het doen met dat potje. Vooral toen Olifantje de vis in het potje wilde gooien moest hij toch wel lachen. ‘ Een vis in het potje, dat klopt natuurlijk niet’.
Maar vooral op de laatste pagina. Een poepje in het potje, dat hebben beiden kindjes nog nooit gedaan en iieuw, je zag het poepie in het potje liggen!

IMG_4036

Als leuke extra zit er ook nog eens een velletje met stikkers bij het boek om je kindje mee te belonen voor als hij zelf op het potje heeft geplast!

IMG_4039

De reacties spreken voor zich, Guido van Genechten heeft weer een geweldig boekje neer gezet. Vooral nu de kinderen tegen de periode van het potje aan zitten is dit boekje ideaal. Want nu lijken ze toch iets meer te snappen wat je op dat potje moet doen.

“Dit boek is een aanrader voor iedere ouder met kinderen die net op het potje gaan.” 

SterSterSterSterSter leeg

Liefs, Marjolein

Met speciale dank aan Uitgeverij Clavis

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s