5x Kaften die op elkaar lijken

Lieve lezers,

Herken je dit probleem?: Je hebt een kaft in je hoofd van een boek dat je nog wilde lezen. Maar dan zie je ineens een boek liggen met bijna dezelfde kaft. Vergis jij je nu of lijkt deze kaft zo veel op het boek wat jij zocht?

Waarschijnlijk ligt dit niet aan jou maar aan de kaften. Omdat me dit de laatste tijd steeds meer opvalt zet ik er voor jullie een aantal op een rijtje.

Karin Slaughter – Mooie Meisje                      v.s.                           Tess Gerritsen – Meisje vermist 

Schermafbeelding 2015-06-03 om 19.59.46                                                  Schermafbeelding 2015-06-03 om 19.59.56

Niet alleen de kaften vind ik op elkaar lijken maar ook nog eens te titels lijken op elkaar. Ik heb in het begin deze boeken echt een paar keer voor dezelfde aangezien.

Linda van Rijn – Last minute                          v.s.                           Linda van Rijn – Blue Curacao 

Schermafbeelding 2015-06-03 om 20.04.08                                               Schermafbeelding 2015-06-03 om 20.06.48

Zelfde auteur en zelfde soort kaft. Allebei met een duikende vrouw.. Zo naast elkaar lijken ze niet zo heel veel op elkaar maar online word ik toch regelmatig verwart door deze twee boeken.

J.K. Rowling – Cuckoo’s calling                  v.s.                            Lisa Sips – Soapsop

Schermafbeelding 2015-06-03 om 20.12.57                                               Schermafbeelding 2015-06-03 om 20.14.24

Tja… Het is gewoon dezelfde dame…

Melissa De La Cruz – Dwaaleiland                 v.s.                          Jess Rothenberg – Het rampzalige verhaal van jou en mij

Schermafbeelding 2015-06-03 om 20.22.50                                               Schermafbeelding 2015-06-03 om 20.25.42

De appel, groene achtergrond, lettertype

Lindell – Boeman                                          v.s.                          Simone van de Vlugt – Morgen ben ik weer thuis

Schermafbeelding 2015-06-03 om 20.38.07                                                Schermafbeelding 2015-06-03 om 20.39.42

Het kleurgebruik, de belichting. het meisje, het bos….

Zo naast elkaar zijn de verschillen van sommige goed zichtbaar. Maar ik heb er altijd veel moeite mee om het juiste boek dan te vinden als alleen de kaft me nog vaag bij staat. En jullie??

Om deze post met een zoektocht af te sluiten gooi ik er nog 1tje in.. Van dit boek is ook een kaft die er redelijk veel op lijkt. Kunnen jullie het andere boek vinden? Post dan je antwoord in de comments hier onder.

Marion Pauw – Jetset 

Schermafbeelding 2015-06-03 om 20.47.50

Natuurlijk zijn er nog veeeel meer boeken die op elkaar lijken. Mochten jullie nog mega goede tips hebben van kaften die ik echt moet bekijken laat het me dan ook hieronder weten!

Liefs, Marjolein

Advertenties

7 gedachtes over “5x Kaften die op elkaar lijken

  1. Ja herkenbaar! Ik had dat met Het lot van de familie Meijer van Charles Lewinsky en Het victoriaanse huis van John Boyne.
    Eigenlijk zijn ze best verschillend maar ik haalde ze toch steeds door elkaar.

  2. Wat grappig! Ik heb er eigenlijk nooit zo naar gekeken, alleen de kaften van sommige series vind ik op elkaar lijken! Misschien nu ik er beter over na ga denken dat ik wel een paar ‘losse’ boeken kan bedenken die ook op elkaar lijken.

  3. Ik vind zelf de kaften van Crossed en Matched van Ally Condie heel erg op Inside Out en Outside In lijken van Maria V. Snyder. Het komt omdat ze beiden in zo’n bol zitten.. Maar ja het wordt vaak gedaan zo’n op elkaar lijkende kaft omdat er dan een ‘genre’ vanaf straalt. Ik denk dan zelf dat uitgevers nog steeds wel lichtelijk origineel mogen zijn.

  4. Het komt inderdaad zo vaak voor dat omslagen op elkaar lijken. Wat te denken van De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren van Haruki Murakami en Ik geeft je de zon van Jandy Nelson.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s