5x Zomerboeken voor op vakantie

Lieve lezers,

Voor veel scholieren zitten de examens er al weer op. Dat betekend dat zij lekker met hun ouders op vakantie kunnen. Voor de rest staat de vakantie hopelijk al weer voor de deur.
Daarom maakte ik speciaal voor degene die al bijna op vakantie gaan een lijst met boeken die je ideaal kan lezen op vakantie.

Gestrand
Schermafbeelding 2015-05-30 om 13.01.03

Dit boek heb ik 2 jaar geleden op vakantie gelezen gelezen en hielp mij nog meer te genieten van mijn vakantie. Het is niet echt een luchtig boek maar wel heerlijk voor op het strand.

Spanning en romantiek op een onbewoond eiland Anna Emerson vertrekt met T.J. Callahan naar de Malediven, naar het zomerhuis van zijn familie, waar ze de zestienjarige jongen bijles zal gaan geven. Maar hun watervliegtuigje crasht en ze spoelen aan op een onbewoond eiland. Anna en T.J. zijn op elkaar aangewezen om te overleven in dit tropisch paradijs dat talloze gevaren herbergt. De dagen worden weken en de weken worden maanden, en de twee worden niet gevonden. Naarmate de tijd verstrijkt, voelen Anna en T.J. zich steeds meer tot elkaar aangetrokken… Tracey Garvis Graves is de schrijver van de internationale bestseller Gestrand. De roman stond in de bestsellerlijsten van The New York Times en USA Today. De filmrechten zijn verkocht aan Temple Hill Productions (Twilight). traceygarvisgraves.com

De laatste envelop
Schermafbeelding 2015-05-30 om 12.56.58
Herinner je je het boek 13 enveloppen en 1 rugzak nog? Vond jij het ook zo jammer dat de laatste envelop verdween. Dan is hier het antwoord op het einde van dit verhaal. Ik heb hem nog niet zo lang geleden zelf gelezen en was er helemaal verliefd op!

Afgelopen zomer reisde de zeventien-jarige Ginny met haar rugzak door Europa. Gewapend met dertien enveloppen met opdrachten en geld van haar onlangs overleden tante, volgde Ginny het pad dat tante Peg voor haar had uitgestippeld. Maar wanneer Ginny’s rugzak, met daarin de laatste envelop, in Griekenland wordt gestolen, eindigt haar reis abrupt. Ginny zal nooit weten wat haar tante aan het einde van de reis voor haar in petto had. Maanden later, als Ginny weer thuis is in Amerika, neemt een mysterieuze jongen uit Londen contact met haar op. Hij beweert dat hij haar rugzak heeft gevonden met daarin de dertiende brief. Ginny besluit het spoor weer op te pakken en vertrekt naar Londen, waar ze aan een nieuw avontuur begint vol oude bekenden, nieuwe liefdes en ervaringen die je maar eens in je leven meemaakt. Deze keer zijn er geen instructies van haar tante. Ginny moet haar eigen weg zoeken in Londen, Parijs en Amsterdam, en boven alles haar hart volgen.

Last Minute
Schermafbeelding 2015-05-30 om 13.06.05

Een heerlijk spannend boek voor op vakantie maar niet iets wat je mee wilt maken op vakantie.

Vijf jaar zijn Susan Waterberg en haar man Hugo getrouwd en gelukkig in Almere. Die mijlpaal wil Susan niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Ze regelt haar schoonouders als oppas voor hun zoontje Stijn van drie en boekt een lastminutevakantie naar Hurghada. Voor Hugo is de trip een grote verrassing, zeker omdat hij zijn PADI (duikbrevet) nog niet heel lang heeft. Nu kan hij eindelijk ‘echt’ gaan duiken. Hoewel het afscheid van Stijntje hun beiden zwaar valt, verheugen ze zich op een onbezorgde zonvakantie.
Als ze op de duikschool inchecken krijgt Susan de schrik van haar leven. De duikinstructeur is een ‘oude bekende’ en confronteert haar met een verleden dat ze altijd voor Hugo heeft verzwegen. De zorgeloze strandvakantie die Susan voor ogen had, verandert in een web van leugens en chantage. Om haar gezin te behouden, zal ze definitief moeten afrekenen met haar verleden.

De zomer van Fay en Marscha

Schermafbeelding 2015-05-30 om 13.08.41
Ooit las ik deze boeken nog als De Strandtent 1 en De Strandtent 2. Heerlijke boeken voor de iets jongere lezer onder ons. Ik heb enorm genoten van deze boeken op het stand, het was dan ook telkens wachten op een nieuw deel.

Fay en haar beste vriendin Marscha krijgen allebei een baantje in De StrandTent (DST). Het wordt een zomer vol liefde en avontuur, en met heel veel coole feestjes. De seizoenskrachten van DST zijn errúg leuk en zelfs Fay raakt tot over haar oren verliefd. Maar er gebeuren ook vervelende dingen. Als iemand de inboedel van DST kort en klein slaat, zijn Fay en Marscha vast van plan om de dader te ontmaskeren…

Een huis in Frankrijk
Schermafbeelding 2015-05-12 om 10.35.11
Afgelopen mei heb ik heerlijk van dit boek genoten in de Egyptische zon. Lees ook even de recensie.

Een huis in Frankrijk
Rendez-vous van vier vriendinnen waardoor alles verandert
Suus heeft het misschien nog het best op orde. Maar ook dat is schijn, want zij heeft grote financiële problemen… en is ongepland zwanger van een derde kindje.
Als de vier vroegere vriendinnen bij elkaar komen in Melanies huis in Frankrijk, blijkt dat niemand het zo goed voor elkaar heeft als ze graag zou willen. De vrouwen slaan de handen ineen om het tij te keren.

Ik hoop dat jullie iets aan mijn tips hebben. Het is een variatie van oude en nieuwe boeken met een hele leuke prijs tot een normale prijs.

Welk boek willen jullie lezen?

Liefs, Marjolein

Advertenties

2 gedachtes over “5x Zomerboeken voor op vakantie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s